Vesti u vezi putovanja u Egipat i Covid-19 virusom

3 jula, 2020
vesti
Poštovani klijenti i kolege,
Želimo da se zahvalimo na poverenju koje ste ukazali FAROS TOURS-u radi organizacije turističkih putovanja. Kao i do sada, FAROS TOURS će učiniti sve što je neophodno da bi se ugovorena putovanja realizovala na najbolji mogući način.
Poslenjih dana se srećemo sa dosta dezinformacija vezanih za putovanja putnika iz Republike Srbije i njihovog boravka u Republici Egipat, kako od strane naših kolega, tako i od strane medija.
Ono što je u ovom trenutku nesporno jeste da kompletna procecura nije ozvaničena, a da se predlozi postupanja prema putnicima koji doputuju u Republiku Egipat konstantno menjaju ili dopunjuju.
Najveća nepoznanica i dalje ostaje da li će državljanima Republike Srbije biti dozvoljen ulaz bez negativnog PCR testa, da li će se obavljati testiranja na aerodromu, kao i ko će snositi troškove lečenja u slučaju da se ispostavi da su putnici pozitivni na virus SARS-COV-2.
Prema informacijama koje smo dobili, svaki putnik biće u obavezi da popuni dokument u kojem će morati da odgovori da li je u prethodnih 14 dana bio u kontaktu sa osobama pozitivnim na virus SARS-COV-2 odnosno da li oseća određene tegobe (temperatura, kašalj, bol u grlu…), a svojim potpisom moraće da potvrdi da se  Republika Egipat neće smatrati odgovornom ukoliko putnik do 14 dana nakon povratka u Republiku Srbiju bude pozitivan na virus SARS-COV-2.
U svakom slučaju, zdravlje naših putnika nam je na prvom mestu, tako da ne želimo da žurimo sa organizovanjem putovanja dok se ne utvrde precizne procedure u vezi ulaska u Egipat, boravka na destinaciji i povratka u našu zemlju. Redovno pratimo zdravstvenu situaciju izazvanu virusom SARS-COV-2,  očekujući dan kada ćemo moći da predstavimo nove ponude za putovanja u Egipat i vratimo se redovnim životnim aktivnostima.
Hvala na razumevanju uz srdačne pozdrave.
Vaš FAROS TOURS
Primer dokumenta za popunjivanje pri check-inu u Egipat:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

css.php