NAPORI EGIPTA SE ISPLATILI: Turizam u Egiptu dostigao svetski rekord u 2018!

Nakon dosta dugog pada, Egipat je dobio dobre vesti u vezi sa svojim turističkim sektorom. Prema Svetskom savetu za putovanja i turizam (VTTC), industrija putovanja i turizma u Egiptu je procvetala i oborila rekorde.

Prema istraživanju VTTC-a, napori Egipta da poboljša svoju sigurnosnu infrastrukturu isplatili su se povećanjem broja poseta Egiptu za 16,5% prošle godine, što je najbolji u zemlji od 2010. To je takođe mnogo brže poboljšanje u odnosu na globalni prosek. 3.9%.

Istraživanje VTTC-a za 2018. godinu upoređivano je između sektora putovanja i turizma u 185 zemalja. Među njegovim rezultatima, pokazalo se da su putovanja i turizam odgovorni za 9,5% svih zaposlenja u Egiptu, pružajući ukupno 2,5 miliona radnih mesta.

 

Istraživanje je takođe pokazalo da su sektori putovanja i turizma doprineli 11,9% BDP-a Egipta 2018. godine (bruto domaća proizvodnja), a očekuje se da će taj rast rasti za dodatnih 5,4% u 2019. godini.

Prema saopštenju Ministarstva turizma objavljenom sredinom marta, poboljšanja koje je zemlja napravila u sigurnosnoj infrastrukturi rezultiralo je privlačenjem turista i velikih turističkih kompanija nazad u popularne destinacije u Egiptu, kao što je Šarm El Šeik.

U izjavi se citira dr Rania Al-Mashat, egipatski ministar turizma, koji je na jednom VTTC panelu u novembru 2018. godine izrazio nadu da će stvoriti “bar jednu priliku za jednu osobu u svakom domaćinstvu u zemlji”.

S druge strane, prema istoj izjavi, predsednica i izvršni direktor VTTC-a, Gloria Guevara je rekla: “Oduševljeni smo što vidimo snažan oporavak egipatskog turističkog sektora – sektor ključan za nacionalni ekonomski rast i ključni davalac poslova. ”

Guevara se obratio naporima dr Ranije govoreći: “VTTC takođe priznaje prioritet dr. Rania Al-Mashat za sektor i strategiju da se sektor iskoristi za bogaćenje građana i širenje koristi od putovanja i turizma širom zemlje.”
Drago nam je da vidimo da je Egipat povratio svoje pravo mesto kao jedna od najboljih svetskih turističkih destinacija. I zaista se nadamo da je ovo samo prva od mnogo sretnijih vesti koje dolaze.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

css.php