HOTELI HURGADE KOJE PUTNICI VOLE: Gde ste i kada letovali, i šta preporučujete?

9 marta, 2019
Business, caribbean, Hoteli

Svakog leta pitate se koji hotel i mesec izabrati za odmor u Hurgadi? E pa odlučili smo da vam olakšamo izbor!

Pozivamo sve one koji su letovali sa Farosom da opišu svoja iskustva da brojnim hotelima iz naše ponude koju detaljno možete pogledati OVDE na klik koji vas vodi na izbor svih hotela.

Pišite nam gde vam je bila najbolja plaža i za plivanje i za dnevno uživanje, najbolji bazeni, gde su najveće i najbolje sobe, ko ima najbolju animaciju za decu, kakva je hrana i gde je po vašem mišljenju najbolja ponuda, PODELITE ISKUSTVA SA NAMA, NAVEDITE TAČAN NAZIV HOTELA – a NAJDETALJNIJI OPISI dobiće NAGRADU OD DODATNIH 5% POPUSTA NA OVOGODIŠNJI ARANŽMAN (dakle, ako traje neka akcija, e pa na akciju dobijete još 5%).

Napišite nam u kojoj oblasti Hurgade ste bili i da li bi opet išli u taj deo? Evo male pomoći o lokacijama Hurgade:

Hurgada se sastoji od 3 dela: El Dahar (stari centar – arapski deo koji je zadržao orjentalni duh), Sakala (noviji centar) i Memša (moderan turistički deo sa šetalištem). Na obali Hurgade, dugoj 45 km, sagrađeno je više od 250 smeštajnih kapaciteta raznih kategorija, a u široj zoni od 70 km nikla su i nova letovališta El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh i Soma Bay.

DAHAR, najstariji deo Hurgade, administrativni centar u kome se nalazi glavna pošta, autobuska stanica za međugradski saobraćaj, bazar i pijaca, policijska stanica i gradska uprava. U Daharu živi većina lokalnog stanovništva, a od Sakale je udaljen 6 km, od novog turističkog centra Memša 12 km i aerodroma 15 km.

SAKALA, spoj starog tradicionalnog Egipta (brojne radnje, tradicionalne suvenirnice, restorani nacionalne kuhinje) i savremenih turističkih tokova (hoteli različitih kategorija, nova marina, šetalište, restorani, klubovi i barovi uz obalu mora). Sakala se nalazi 6 km južno od El Dahara, 6 km severno od turističkog centra Memša i 7 km od aerodroma.

 

MEMŠA, novi turistički centar Hurgade, turistička oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugačkim popločanim i uređenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj ekskluzivnih prodavnica, lokalnih marketa, restorana sa bogatom gastronomskom ponudom i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi međunarodni aerodrom Hurgada.

SAFAGA ROAD, između Memše i zaliva Sahl Hasheesh. U centralnom delu ove zone nalazi se novo, dugačko šetalište (oko 2,5 km) sa hotelskim smeštajem, prodavnicama, marketima i velikim tržnim centrom Senzo Mall.

 

SAHL HAŠIŠ (SAHL HASHEESH), turistička zona, pravi biser Crvenog mora, dobila je naziv po istoimenom zalivu,. Ekskluzivni deo južne Hurgade čine raskošni hotelski kompleksi izgrađeni uz samu morsku obalu a povezani šetalištem dužine 8 km duž same obale. Od novog centra, Memša je udaljena 18 km, a od starog centra Sakala 26 km.

MAKADI BAY, nalazi se u istoimenom zalivu Makadi, na peščanoj plaži dužine 4 km. Pažnju turista privlače raskošni hotelski resorti i peščane plaže bogate koralima i raznovrsnovrnim podvodnim svetom. Makadi Bay je udaljen od Memše oko 30 km.

 

SOMA BAY, turistička zona na krajnjem jugu letovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen je od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznom smeštaju, dugačkoj peščanoj plaži (oko 5 km peščane duž zaliva). Koralne grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zaštićenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima građenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.

EL GUNA (El Gouna), ekskluzivan turistički centar, grad-hotel na kanalima morske vode, povezanih mostovima. Zovu je “egipatska Venecija”, a nalazi se 25 km severno od Hurgade. Nekoliko prelepih peščanih plaža dužine 10 km, obližnji golf tereni, kompleksi luksuznih hotelskih lanaca specifične tradicionalne, arapske arhitekture, uređeni šoping centar i dve marine čine El Gounu privlačnom destinacijom mnogobrojnih turista.

Raspišite se u komentarima ispod, nek zajedno pokrenemo FAROS FORUM o DOGODOVŠTINAMA IZ EGIPTA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

css.php