Sharm El Sheikh – Baron Resort 5* Luxury

Sharm El Sheikh, Egipat

Luksuzan hotel sa 5* koji se prostire prema Tiranskom ostrvu, sa pogledom na Nacionalni park Marine, sa preko 600m privatne peščane plaže. Hotel kombinuje moderni, luksuzni stil sa egzotičnim stilom Južnog Sinaja. Nalazi se na 8 km od aerodroma i 15 km od Na’ama Bay-a.

Baron Resort poseduje 360 prostranih soba i kraljevske apartmane sa privatnom terasom i bazenima. Sobe poseduju kupatilo sa tušem i fenom za kosu, sef, mini-bar, individualnu klimu, kablovski i satelitski TV, direktnu telefonsku liniju, balkon ili terasu, krevetac (na zahtev). U sastavu hotela nalazi se nekoliko bazena, čak 14 restorana i barova, spa centar, dečiji klub, konferencijske sale, banka, knjižara, šoping zona, kao i šatl bus koji Vas može odvesti do centra Na’ama bay-a, besplatna Wi-Fi konekcija u lobiju hotela, klinika, babysittnig servis.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Sharm El Sheikh–Beograd kompanijom AIR CAIRO ( Airbus 320)
 • Prevoz prtljaga: 20 kg po osobi.
 • Noćenje u standardnim dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi navedene usluge.
 • Transfere aerodrom – hotel - aerodrom u Sharm El Sheikhu klimatizovanim autobusima ili minibusevima.
 • Usluge predstavnika agencije.
 • Troškove organizacije putovanja.
 • Deca starija od dve godine koja po hotelskim pravilima borave besplatno u hotelima plaćaju samo avio kartu i transfere u Sharm El Sheikh, kao i aerodromske takse, imaju svoje sedište u avionu i koriste zajednički ležaj u hotelskoj sobi sa dve odrasle osobe.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve avio takse trenutno iznose 36 € i YQ taksa koja trenutno iznosi 20€
 • Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od aktuelne cene goriva pred realizaciju leta
 • Takse su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama
 • Doplate za sobe sa pogledom na more, porodične sobe, itd..
 • Dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje (za Egipat nije obavezno ali toplo preporučujemo).
 • Fakultativne izlete koje u Sharm El Sheikhu organizuje naš ino-partner Flash Tour ( www.flashtour. com ).
 • Egipatsku vizu (15 US$ po pasošu) koja se dobija na aerodromu u Sharm El Sheikhu pre pasoške kontrole
 • Deca do dve godine plaćaju samo egipatsku aerodromsku taksu 20 €, nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, kao ni ležaj u hotelu, a imaju ishranu u hotelu.

Ras Mohamed brodom sa ručkom

Uživajte u suncu i moru jedinstvenog podvodnog sveta koji je poznat i kao ronilački raj. Za ronioce amatere, južno od Šarm el Šeika, nacionani park Ras Mohamed krije prirodna bogatstva izuzetne lepote sa najrazličitijim vrstama korala i raznobojnom faunom. Izlet počinje transferom od hotela do luke u Šarm el Šeiku. Nakon plovidbe do Ras Mohameda koja traje 45 minuta, brod će se usidriti u blizini neke od plaža pogodne za gnjurenje i ronjenje (u pratnji vodiča); nastavak plovidbe u pravcu Začarane lagune i neobičnog Mangruv drveća; pauza u blizini plaže, ronjenje i ručak na brodu. Posle ručka povratak u Šarm el Šeik uz usputno zadržavanje od 40 minuta za ronjenje (bez vodiča). Transfer od luke do hotela. Vreme: polazak 08h, povratak oko 16h .Prevoz privatnim klimatizovanim vozilom/busom od hotela do luke i od luke do hotela. Cena ne uključuje: iznajmljivanje opreme za ronjenje i gnjuranje i punu egipatsku vizu. Cena: 35 eur po osobi ( deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Ras Mohamed autobusom

Transfer od hotela do Ras Mohameda pored Začarane lagune i neobičnog Mangruv drveća; pauza za ronjenje na jednoj od plaža u pratnji vodiča; transfer do druge plaže; ronjene. Transfer do hotela.Vreme: polazak 08h, povratak oko 13:30h. Prevoz privatnim klimatizovanim vozilom/busom.Cena ne uključuje: iznajmljivanje opreme za ronjenje i gnjuranje, punu egipatsku vizu. Cena: 26 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Ras Mohamed autobusom sa ručkom

Transfer od hotela do Ras Mohameda pored Začarane lagune i neobičnog Mangruv drveća; pauza za ronjenje na jednoj od plaža u pratnji vodiča; transfer do druge plaže; ronjene i ručak. Transfer autobusom do hotela.Vreme: polazak 08h, povratak 16h. Prevoz privatnim klimatizovanim vozilom/busom.Cena ne uključuje: iznajmljivanje opreme za ronjenje i gnjurenje, punu egipatsku vizu. Cena: 35 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Tiransko ostrvo

Transfer od hotela do luke u Šarm El Šeiku. Plovidba brodom do Tiranskog ostrva uz dve pauze za ronjenje. Ručak na palubi broda. Izlet je u trajanju od 08 – 16h.Vreme: polazak 08h, povratak oko 16h.Cena uključuje: transfer klimatizovanim vozilom (hotel – brod – hotel).Cena ne uključuje: punu egipatsku vizu i opremu za ronjenje i gnjurenje. Cena: 35 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Obojeni kanjon ( sa ručkom u Nuveibi)

Na putu za Nuveibu, oko 180 km od Šarm El Šeika i još 20 km unutar pustinje, vaš klimatizovani jeep će vas ostaviti na ulazu u klisuru koja će vas voditi kroz uzane staze i strme litice kanjona u kome se nalaze neobične formacije stena raznih boja. Pešačenje kroz kanjon traje oko 1.5 h. Povratak do jeep-ova i nastavak puta do gradića Nuveiba na ručak. Povratak u hotel.Vreme: polazak oko 07h, povratak oko 16h. Cena: 40 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Manastir Sv. Katarine

Poseta manastiru koji datira iz 6. veka, iz vremena cara Justinijana, a koji danas naseljuju grčki monasi. Manastir je posvećen Doroteji iz Aleksandrije ( krštenoj Katarina), koja je mučena posle svog prelaska u hrišćanstvo. Manastir poseduje bogatu biblioteku, zbirku zapisa i ikona. Obilazak plamtećeg grma u kojem se Mojsiju ukazao Bog, Mojsijevog izvora i crkve Preobraženja. Na putu ka manastiru pravimo pauze za fotografisanje.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom (hotel-Sv. Katarina-hotel), ulaznicu, ručak u hotelu u mestu Sveta Katarina.Vreme: polazak oko 07h, povratak oko 17h.Napomena: prijave za izlet moraju biti najmanje 24 sata unapred. Posete manastiru nisu moguće petkom, subotom i za vreme verskih praznika. Cena: 35 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Mojsijeva planina i manastir Sv. Katarine

Na vrhu planine, na 2285 m visine, nalazi se mala crkva, sagrađena 1934. g. Do nje stižete usponom koji traje oko 2.5 h i odatle ćete posmatrati veličanstveni izlazak sunca. Poseta manastiru Svete Katarine sledi posle silaska sa planine. Udobna obuća ( stenovit, neravan teren, pešačenje po noći), baterijska lampa, topao deo garderobe ( koji možete skinuti po izlasku sunca) su neophodni.Cena uključuje: transfer klimatizovanim vozilom, doručak, beduinskog vodiča i dozvolu.Vreme: polazak oko 22 h, povratak sledećeg dana oko 14 h.Napomena: prijave za izlet moraju biti najmanje 24 sata unapred. Posete manastiru nisu moguće petkom, subotom i za vreme verskih praznika. Cena: 35 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Jeep safari do Dahaba i Plave rupe

Putovanje van utabanih staza tokom koga ćete doživeti avanturu koju pruža Sinajska pustinja. Vožnja do Doline Ljubavi kroz predele koji oduzimaju dah, fotografisanje, nastavak puta do Doline Kunaj gde ćete posetiti oazu u kojoj žive beduini, piti lokalni čaj i upoznati se sa njihovim običajima. Sledi jahanje kamila duž Akabskog zaliva do područja Plave Rupe gde ćete uživati u plivanju i ronjenju među prelepim koralnim grebenima i bogatom florom i faunom. Beduinski ručak i nastavak puta sa posetom Dahabu.Vreme: polazak oko 07.30 h, povratak oko 17 h, transfer klimatizovanim vozilima.Napomena: prijave za izlet moraju biti najmanje 48 sati unapred. Cena: 45 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Kairo autobusom

Transfer od hotela do Kaira klimatizovanim vozilima, gde ćete, u pratnji egiptologa vodiča posetiti plato Gize sa piramidama i Sfingom. Sledi ručak pa poseta Nacionalnom muzeju sa postavkom Tutankamonovog blaga, panoramsko razgledanje Kaira i slobodno vreme za kupovinu na čuvenom bazaru Khan El Khalili. Transfer do hotela.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom ( hotel-Kairo-hotel) sve ulaznice, ručak u restoranu i vožnju felukama po Nilu .Vreme: polazak iz hotela oko 02 h, povratak oko 22h.Cena ne uključuje: ulaznice za sobu sa mumijama u muzeju, piramide i Sunčev brod kod piramida.Napomena: prijave za izlet moraju biti najmanje 48 sati unapred. Cena: 60 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Kairo avionom

Transfer od hotela do aerodroma klimatizovanim vozilima. Dolazak u Kairo gde ćete u pratnji egiptologa vodiča posetiti plato Gize sa piramidama i Sfingom. Sledi ručak pa poseta Nacionalnom muzeju sa postavkom Tutankamonovog blaga, panoramsko razgledanje Kaira i slobodno vreme za kupovinu na čuvenom bazaru Khan El Khalili. Transfer do hotela.Cena uključuje: avio prevoz do i od Kaira , transfer u Šarmu i Kairu klimatizovanim vozilom, sve ulaznice, ručak u restoranu.Vreme: polazak iz hotela oko 07 h, povratak oko 20h.Cena ne uključuje: ulaznice za sobu sa mumijama u muzeju, piramide i Sunčev brod kod piramida.Napomena: prijave za izlet moraju biti najmanje 72 sati unapred. Cena: 190 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Luksor – avionom

Transfer klimatizovanim vozilom od hotela do aerodroma u 07.30 h. Poletanje aviona za Luksor u 08.40 h. Poseta hramu Karnak, hramu kraljice Hatšepsut, Dolini Kraljeva i Memnonovim kolosima u pratnji egiptologa. Ručak u Luksoru. Povratak u Šarm el Šeik letom iz Luksora u 21.30 h.Cena uključuje: transfere,avio prevoz, ručak, vodiča egiptologa za vreme razgledanja lokaliteta.Napomena: Prijava za izlet mora biti najkasnije 72 sata pre polaska zbog raspoloživosti mesta u avionu. Izlet se održava samo sredom. Vreme polaska i povratka je podložno promenama. Cena: 190 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Delfin šou

Predstavnik turističke agencije vas posle podne vodi na Dolphin show u Hadabet Om El-Sid gde mozete gledati predstavu tri delfina ili plivati sa njima (uz doplatu). Šou je svakog dana (osim nedelje) od 15 – 16h.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim mini busom i ulaznicu. Cena: 23 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Aqua park

Aqua park se nalazi u Hadabi i ima 32 tobogana za sve uzraste i 12 tobogana za decu.Bazeni za sve uzraste su otvoreni tokom dana i noći. U okviru parka se nalazi i veliko šetalište sa kafićima, restoranima i prodavnicama. Dnevni boravak na unikatnim i romantičnim bungalovima na vodi do kojih se stiže gondolom. Ovaj izlet omogućava zabavu i uživanje za vas i vašu decu. Aqua park radi svakog dana od 10-17h.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim mini busom (hotel-aqua park-hotel), ulaznicu, ručak sa jednim bezalkoholnim pićem, prsluk za spasavanje. Cena: 30 eur po osobi, doplata za AI 10 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Vožnja quad-ovima kroz pustinju

Transfer do quad runners centra gde možete izabrati svoje quad vozilo i započeti svoju vožnju od dva sata kroz pustinju sa vodičem uz pauzu za čaj u beduinskom šatoru. Vožnja može biti bilo kada u toku dana u trajanju od dva sata. Neophodno je poneti veliku maramu kako bi ste prekrili glavu i lice , naočare za sunce kako bi ste izbegli oblake prašine koji se formiraju usled vožnje quad-ova po pesku.Cena uključuje: transfer klimatizovanim vozilom, rentiranje quad vozila na dva sata, čaj u pustinji. Cena: 22 eur za quad vozilo po osobi , 35 eur za quad vozilo za dve osobe (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Vožnja quad-ovima uz zalazak sunca, beduinska večera i šou

Transfer do quad runners centra gde možete izabrati svoje quad vozilo i započeti svoju vožnju kroz pustinju sa vodičem uz pauzu za beduinsku večeru u beduinskom šatoru. Izlet je u trajanu od 17 – 22h.Cena uključuje: transfer klimatizovanim vozilom, rentiranje quad vozila, beduinska večera uz šou program (trbušni ples i egipatski folklor). Cena: 45 eur za quad vozilo za jednu osobu 60 eur za quad vozilo za dve osobe (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Vožnja quad-ovima, beduinska večera i jahanje kamila

Transfer do quad runners centra gde možete izabrati svoje quad vozilo i započeti svoju vožnju kroz pustinju sa vodičem uz pauzu za ručak u beduinskom šatoru. Izlet je u trajanju od 13:45 – 18h.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom, rentiranje quad vozila, beduinski ručak. Cena: 38 eur za quad vozilo za jednu osobu 55 eur za quad vozilo za dve osobe (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Jahanje kamila uz zalazak sunca i beduinska večera

Ovaj izlet će vam omogućiti da sagledate život beduina uz jahanje kamila. Izlet je predvidjen u 17:30h i traje tri sata. Cena uklučuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom, čaj ili beduinska večera. Cena: 25 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Šou 1001 noć

U večernjem šou programu Fantazia uživaćete u orijentalnoj atmosferi uz muziku i program koji predstavljaju egipatsku civilizaciju. Nakon toga sledi trbušni ples, beduinski ples, Tannurra show. Do Alf laila Wa Laila gde se nalazi Fantazi- 1001 night show treba oko 20 minuta. Polazak iz hotela je u 21h, a program počinje u 22h.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom, ulaznicu.Cena ne uključuje: piće i napojnice. Cena: 23 eur po osobi za šou program, doplata za večeru 12 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Sea scope polu-podmornica

Transfer od hotela do pristaništa u Sharm El Maya u starom delu Šarma. Ukrcavanje na polu-podmornicu kojazaranja na oko 1.5 h. Doživite fantastični podvodni svet, veličanstveni koralni greben i raznobojne ribice i ne zaboravite da ponesete kamere i foto aparate.Cena uključuje: transfer sa vodičem klimatizovanim vozilom (hotel-brod-hotel), ulaznicu.Cena ne uključuje: pića Cena: 37 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Jerusalim – Izrael

Polazak iz hotela rano ujutru. Transfer do granice klimatizovanim vozilima Prelazak granice peške,kod mesta Eilat. Vožnja autobusom do Jerusalima oko 320 km kroz Arava dolinu i pored Mrtvog mora. Dolazak u Jerusalim, obilazak Maslinove gore odakle se pruža najlepši pogled na Sveti grad. Nastavak obilaska starog jezgra grada,šetnja do Zida plača i nastavak stradalnim putem do crkve Svetog Groba- Golgote gde je izvršeno raspeće i gde se nalazi Hristov grob. Sledi panoramsko razgledanje novog dela grada gde se nalazi i zgrada Izraelskog parlamenta- Kneset. Ručak i vožnja ka granici uz pauzu za kupanje na Mrtvom moru. Povratak u Egipat uz usputne odmore.Cena uključuje: prevoz, usluge predstavnika, usluge lokalnog vodiča ( 2 h za vreme razgledanja grada), sve takse i ulaznice, ručak, viza za Izrael ( koja se dobija dva dana po prijavi za izlet).Cena ne uključuje: napojnice, pica tokom ručka, ostale individualne troškove.Napomena: obavezno poneti sa sobom pasoš, vodu, kupaći kostim. Zbog posete religioznih mesta obavezna je prikladna garderoba ( odeća koja pokriva ramena i kolena). Prijave za izlet moraju biti najmanje 72 sata unapred. Cena: 150 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Petra – Jordan

Transfer od hotela do Taba Heights marine. Prevoz feribotom u 07.30 h do jordanske luke Akaba u koju se stiže oko 08.45 h. Vožnja autobusom do Petre oko 2 h, lokaliteta koji je uvršten u svetsku listu kulturne baštine UNESCO-a, razgledanje lokaliteta nekadašnjeg najmoćnijeg grada Nabatejaca, uklesanog u ružičaste stene u trajanju od 2 do 3 h, u pratnji lokalnog vodiča- šetnja kroz klanac ( Siq), razgledanje Riznice, Kraljevskih grobnica i rimskog teatra. Ručak i povratak u Akabu. Vožnja feribotom do Egipta i transfer klimatizovannim vozilima do hotela.Cena uključuje: prevoz brodom, lučke takse, vize, ulaznice, vodič, ručak.Cena ne uključuje: napojnice, pića u restoranu i ostale individualne troškovi.Napomena: obavezno poneti sa sobom pasoš, vodu, šešir, naočare za sunce, udobnu obuću. Prijave za izlet moraju biti najmanje 72 sata unapred. Cena: 210 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).

Petra, Jordan – avionom

Transfer od hotela do aerodroma. Let do aerodroma u Akabi. Vožnja autobusom do Petre oko 2 h, lokaliteta koji je uvršten u svetsku listu kulturne baštine UNESCO-a, razgledanje lokaliteta nekadašnjeg najmoćnijeg grada Nabatejaca, uklesanog u ružičaste stene u trajanju od 2 do 3 h, u pratnji lokalnog vodiča- šetnja kroz klanac ( Siq), razgledanje Riznice, Kraljevskih grobnica, rimskog teatra, utvrđenja Al Habis. Ručak i povratak u Akabu oko 18. 45 h. Sat slobodnog vremena za šoping. Let za Šarm el Šeik . Transfer do hotela.Cena uključuje:povratnu avio kartu Šarm- Akaba- Šarm, transfere (hotel-aerodrom-hotel), vize, ulaznice, vodič, ručak.Cena ne uključuje: napojnice, pića u restoranu i ostali individualni troškovi.Napomena: obavezno poneti sa sobom pasoš, vodu, šešir, naočare za sunce, udobnu obuću. Prijave za izlet moraju biti najmanje 72 sata unapred. Cena: 285 eur po osobi (deca do 12 godina plaćaju 50% cene za odrasle).