Turska - Kapadokija

Odštampaj stranu

1. DAN: BEOGRAD – ANTALIJA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, u holu za međunarodne polaske, 2 sata pre poletanja aviona. Redovan let na relaciji Beograd – Istanbul – Antalija. Nakon sletanja transfer do hotela uz pratnjiu vodiča i koktel dobrodošlice uz osvežavajući napitak. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Antalije.
2. DAN: MANASTIR MEVLANA – KAPADOKIJA
Doručak. Vožnja autobusom ka Konji, gradu koji u ranom srednjem veku bio prestonica Turaka Seldžuka i njihovog sultana. Razgledanje manistira Mevlana, današnjeg muzeja i riznice muslimanske umetnosti. Nastavak puta prema Kapadokiji. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Kapadokije.
3. DAN: KAPADOKIJA – GOREME
Doručak. Poseta gradu Goreme i podzemnoj pećinskoj crkvi ukrašenu freskama, kulturnom spomeniku neprocenjive vrednosti pod zaštitom UNESCA. Ovde se priroda totalno predala mašti. Okolina je ispunjena neobičnim vulkanskim stenama kupastog oblika. Zatim Vas vodimo dolinom Simon ili po lokalnom nazivu Dolinom monaha, odnoso Dolinom vilinskog kamenja. Okolina, sa svojim originalnim i savršenim kamenim oblicima koji dostižu visinu do 10 metara, jedinstvena je i opravdano predstavlja veliku atrakciju. Na Uchisarju, sa najvišeg vrha, uživaćete u nezaboravnom pogledu na okolinu koja je formirana prirodnom erozijom. Povratak u hotel. Noćenje na području Kapadokije.
4. DAN: KAPADOKIJA – MESEČEVA POKRAJINA
Doručak. Pokrajina Kapadokija sa svojim neobično oblikovanim pejzažom, podzemnim crkvama i naseljima se može uporediti sa površinom Meseca. Tvorac ovako oblikovane okoline je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine lave. Vremenom, pod uticajem prirodnih sila neki su se slojevi travertina nakupili, dok su drugi jednostavno – isprani. Prve izbeglice naselile su ovu pokrajinu u 7. veku. Nakon njih ovamo dolaze sveštenici koji su crkve, kapele i manastire isklesali u mekim stenama. Razgledanje prelepih pokrajina iz autobusa Avcilar, Guvercinlik i Cavusin sa pauzama za fotografisanje. Tokom dana posetićete i predionicu tepiha gde ćete upoznati ceo proces – od proizvodnje sirovina: svile, pamuka i vune pa sve do tkanja gotovog proizvoda. Povratak u hotel. Noćenje na području Kapadokije.
5. DAN: KAPADOKIJA – ANTALIJA
Doručak. Polazak autobusa u smeru stanice za karavane Obruk Han iz vremena Seldžuka. Nakon razgledanja put se nastavlja kroz čudesnu Taurus planinu sve do Antalije. Smeštaj u hotel. Noćenje na području Antalije.
6. DAN: ANTALIJA
Doručak. Poseta jednom od najlepših gradova turske rivijere – Antaliji. Zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovo je grad u kojem uspeva bogata vegetacija. Videćete simbol grada, spoljašnost džamije Yivli Minare, s izrezbarenim minaretom. Na Kalekapisiju, “vratima kule”, nalazi se toranj sa satom na staroj kuli gradskih zidina. U šetnji gradom pružiće Vam se brojne mogućnosti za kupovinu povoljnog nakita i modnih proizvoda od kože. U popodnevnim časovima poseta čuvenom vodopadu Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Noćenje na području Antalije.
7. DAN: ASPENDOS
Doručak. Danas ćete posetiti Aspendos. Elegantan lučni most i veliki akvadukt podsetiće će Vas na slavne dane Aspendosa. Najveća znamenitost grada je teatar koji prima 15.000 gledalaca, a koji i dan-danas služi za održavanje muzičkih i pozorišnih predstava. Povratak u hotel. Noćenje na području Antalije.
8. DAN: ANTALIJA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Redovan let na relaciji Antalija-Istanbul-Beograd. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla”. Kraj programa.

Program putovanja

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj će biti u nekom do navedenih hotela ili sličnom:
1. Hotel Peri Tower - http://peritower.com/en/gallery/cappadocia/
2. Hotel Avrasya - http://www.avrasyahotel.com/eng.php
3. Hotel Altinyazi - http://www.altinyazi.com/galeri_en.htm
Svaki do navedenih hotela ima restoran, bar, lobi. A svaka soba ima kupatilo/WC, TV, mini bar (uz doplatu).
TAČNO IME HOTELA BIĆE SAOPŠTENO 7 DANA PRED POČETAK ARANŽMANA

Cena uključuje

 • Povratni let - Poznata avio kompanija, Pegasus ili Turkish Airlines prevešće Vas na relaciji Beograd-Istanbul-Antalija i natrag na relaciji Antalija-Istanbul Beograd
 • Prtljag max. 20 kg po putniku, plus ručni prtljag max. 8 kg
 • Transfer autobusom: aerodrom ➞ hotel ➞ aerodrom
 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (AC,TV) po programu putovanja
 • 7 noćenja u vrhunskim hotelima - tokom celog putovanja bićete smešteni u prvoklasnim hotelima sa 4 i 5 zvezdica lokalne kategorizacije u 1/2 standardnim sobama.
 • 7 x doručak na bazi švedskog stola (samoposluživanje).
 • Koktel dobrodošlice
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškove i organizacija putovanja

Cena ne uključuje

 • Obavezne aerodromske takse po osobi 59 €
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu po osobi / noćenju 14 €
 • OBAVEZNA DOPLATA ZA FULL PAKET - 7x večera na bazi švedskog stola + svi obilasci po programu putovanje 129,- € /po osobi/ (umesto rezervacije na licu mesta u Turskoj 149€)
 • Doplatu za putno zdravstveno osiguranje (WS) od 1€ dnevno

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions