Anadolija

Odštampaj stranu

1. dan – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta (proveriti u agenciji tačno vreme sastanka dva dana pred put). Predviđeno vreme poletanja aviona iz Beograda je 11:20h / 12:05h. Po sletanju u Istanbul, transfer klimatizovanim autobusima ili mini busevima i poseta vidikovcu Čamlidža – najvišoj tački Istanbula i mesta sa kog se pruža predivan pogled na ceo grad. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan – Doručak. Obilazak Istanbula.

Posetite najznačajnije istorijske i arhitektonske spomenike kao što su Plava ili Sultan Ahmed džamija iz 17. veka, jedina džamija u svetu koja ima šest minareta; muzej Aja Sofija; Hipodrom izgrađen 203 god.pr.n.e. Nakon obilaska, sledi mali odmor uz opcioni ručak a nakon toga je predviđen polazak za Čanakale. Po dolasku sledi smeštaj u hotelu i večera. Slobodno vreme za obilazak grada. Noćenje.

3. dan – Doručak u hotelu. Polazak za Troju oko 8.00h.

Po dolasku sledi obilazak ovog jedinstvenog grada (u trajanju oko 1.5 – 2 sata), poznatog po mitovima i legendama i trojanskom konju. Nakon obilaska, polazak za grad Bergama i obilazak nekadašnjeg centra helenske civilizacije. Posle Bergama, put nas dalje vodi preko Efesa u Kušadasi, gde ćete biti smešteni u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan – Doručak u hotelu. Obilazak Efesa, građenog u periodu od 16. do 11. veka pr.n.e. i najvećeg očuvanog grada rimske imperije – poseta kući Presvete Bogorodice, gde je provela poslednje dane svog života; obilazak Odeona, Celzijusove biblioteke, Hadrijanovog hrama, antičkog teatra i Artemidinog hrama. Preporučujemo posetu crkve Svetog Jovana (ulaznice nisu uključene u cenu). Posle opcionog ručka sledi odlazak u Pamukale i smeštaj u hotel. Večera uz kulturni i zabavni program. Noćenje.

5. dan – Doručak. Obilazak Hierapolisa, starogrčkog grada iznad Pamukala, gde ćete videti Domicijanovu ulicu, Apolonov hram, Agoru. U Pamukalama možete posetiti čuvene terase sa krečnjačkim sedimentima stvorenim izvorima tople vode, koja se medicinski koristi od davnina. Ukoliko želite, uz doplatu se možete kupati u prirodnom Kleopatrinom bazenu. Posle odmora i opcionog ručka polazak za Kapadokiju (oko 620 km ). Kapadokija je antička zemlja u centralnoj Anadoliji, poznata po mnoštvu crkava i manastira izgrađenim u stenama, sa dosta fresaka. Po dolasku, smeštaj u hotel. Večera uz kulturni i zabavni program. Noćenje.

6. dan – Doručak u hotelu. Poseta čuvenim kamenim formacijama Kapadokije poznatim kao Dolina golubova, Tri lepotice, Kamila i Pashaba. Sledi poseta muzeju na otvorenom – Goreme i jednom od najvećih podzemnih gradova na nekoliko nivoa – Kaymakli. Povratak u hotel i večera. Sledi program “Tursko veče” uz jedinstveni ples derviša (neograničena konzumacija alkoholnih pića je moguća uz doplatu). Noćenje.

7. dan – Doručak u hotelu. Polazak za Ankaru u 07:30h. Po dolasku sledi obilazak turske predstonice – glavnog  grada, koji uključuje posetu mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka – prvog predsednika Turske Republike. Odmor i opcioni ručak. Polazak za Istanbul. Po dolasku, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan – Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Predviđeno vreme poletanja aviona iz Istanbula je u 10:25h po lokalnom vremenu. Predviđeno vreme sletanja u Beograd je u 11:25h.

Kraj programa.

Program putovanja

Hoteli:

Smeštaj u navedenim ili sličnim hotelima iste kategorizacije (moguća promena nekog hotela do polaska zbog broja putnika i potrebne strukture soba):

ISTANBUL – Sureyya Hotel 3* - http://www.hotelsureyya.net/eng-index.php

ČANAKALE – Helen Hotel 3* - http://www.helenhotel.com/pages/en/home.php

KUŠADASI – Sozer Hotel 3* - http://www.hotelsozer.com.tr/

PAMUKALE – Reis Hotel 3* - http://reisotel.com/

KAPADOKIJA – Avrasya Hotel 4* - http://www.avrasyahotel.com/eng.php

Cena uključuje

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul–Beograd
 • Prevoz prtljaga: 20 kg po osobi
 • 7 noćenja u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3* i 4* (zvanične lokalne kategorizacije) na bazi 6 polupansiona (doručak i večera) i 1 noćenja sa doručkom
 • Vodiča na srpskom jeziku
 • Transfere prema programu klimatizovanim autobusima
 • Transfere aerodrom-hotel-aerodrom
 • Usluge predstavnika lokalne agencije

Cena ne uključuje

 • Aerodromske takse 34 € po osobi
 • YQ taksa (doplata za gorivo) 35 €
 • Obilaske prema programu sa uključenim ulaznicama za muzeje i lokalitete 103 eur
 • Međunardno putno zdravstveno osiguranje
 • Dodatne fakultativne izlete koje organizuje naš ino-partner (opciono)
 • Dodatna noćenja van programskih datuma (opciono)
 • Doplata za ručak (opciono)
 • Obrok, piće i sl. u avionu. Plaća se u avionu.

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions