Šri Lanka - Negombo, Kendi, Hikaduva

Odštampaj stranu

Vodimo vas u egzotičnu i posebnu zemlju koju zovu biserom Indijskog okeana – Šri Lanku. Zemlja koja se nalazi u Indijskom moru, južno od Indije bogata je predivnim plažama, neverovatnom prirodom i dugom tradicijom i kulturom. Vodimo Vas na druženje sa ljubaznim lokalnim stanovništvom, na obilazak kakav nećete naći u ponudama drugih agencija. Neobično putovanje kroz džungle centralnog dela ostrva, obilasci poznatih budističkih hramova, lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, branje i degustacija čaja, hranjenje slonova, masaže na plažama uz zalazak sunca, surfovanje…

Tropske plaže, mala autentična sela, ribarska naselja, rezervati za slonove, zelene lagune, koralni grebeni, vodopadi u tropskim šumama, planinski vrhovi, plantaže čaja, farme morskih kornjača, rudnici dragog kamenja, botaničke bašte, fabrike čaja, hramovi, katoličke crkve iz perioda kolonijalne vladavine Holanđana i Portugalaca, tvrđave, istorijska mesta i gradovi… Ostrvo za uživanje, ostrvo za divljenje… Šri Lanka…

Program putovanja

Dan 1: Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“. Let za Kolombo sa presedanjem.

Dan 2: Stižemo u Kolombo. Dobrodošli u na ostrvo ukusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmejanih ljudi, svile... Transfer do Negomba, bivše kolonije Portugala i Holandije. Smeštaj. Malo ribarsko selo na zapadnoj obali okeana poznato je po hrišćanskim crkvama iz kolonijalnog perioda. Oslobađanje od stresa i sakupljanje energije počinje. Noćenje.

Dan 3: Polazak za Kendi u ranim jutarnjim časovima lokalnim autobusom. Tri sata vožnje do čuvenog grada u centralnoj oblasti. Smeštaj. Slobodno vreme za obilazak grada, hram Tut (Tooth temple). Noćenje.

Dan 4: Jutarnji odlazak na  fakultativni izlet. Prva stanica je fabrika čaja. Ovde ćemo naučiti nešto novo i videti kako izgleda proizvodnja najpoznatijeg napitka na svetu, zatim ćemo imati priliku da degustiramo čaj i pogledati biljke koje se spremaju za dalju industrijsku obradu. Nakon toga, idemo u Pinavelu, rezervat za slonove gde ćete uživati u druženju sa ovim prepametnim životinjama. Posetioci ovog sela u većini slučajeva imaju priliku da ih nahrane i pogledaju kako se slonovi kupaju u obližnjoj reci. U povratku ćemo imati priliku da obiđemo Spice Garden“ (možda ste se pitali kako izgleda drvo vanile, cimeta, karanfilića, kakaa, ananasa, kafe... ) i pogledamo plantaže čaja čime završavamo ovaj izlet. Slobodno vreme po povratku u Kendi. Noćenje.

Dan 5: Jutarnji polazak autobusom za Dambulu, kompleks od pet hramova u pećinama (a tu ćemo imati priliku da vidimo čuveni Zlatni hram) i Sigiriju (lavlju stenu), kamenu trvđavu sa prelepim kulturnim nasleđem iz antičkog perioda koja je pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Kendi. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6: Ranojutarnji fakultativni izlet, pešačenje i boravak na 2500m nadmorske visine. Penjanje na Adamov vrh i uživanje u nestvarnoj prirodi i pogledu koji se pruža sa vrha. Usput ćemo obići Devonove i Klarine vodopade. Povratak u Kendi. Noćenje.

Dan 7: Slobodan dan u Kendiju. Noćenje.

Dan 8: Napuštanje smeštaja i polazak za Hikaduvu (Hikkaduwa), najpoznatije turističko mesto na jugozapadnoj obali. Smeštaj, slobodno vreme za odmor i kupanje. Noćenje.

Dan 9: Slobodan dan za odmor na plaži, uz sveže ceđeno voće, zvuke talasa i masaže... Noćenje.

Dan 10: Slobodan dan za kupanje i uživanje u Hikaduvi. Po želji, možete se voziti katamaranom, otići na ronjenje i videti koralne grebene, surfovati ili se jednostavno pržiti na suncu uz tropske koktele i sveže ceđene sokove manga, papaje, avokada, voća strasti, lajma... Uveče ćemo otići u lokalni restoran i uz sveće i zvuk mora uživati u večeri na plaži. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 11:. Fakultativni prepodnevni izlet u fabriku ulja od cimeta i rudnik dragog kamena Moonstone, po kome je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj dragi kamen je moguće naći samo na ovom mestu, tj. ovaj rudnik je jedini prirodni izvor Moonston-a na celom svetu. Kasnije odlazimo na farmu kornjača koja se nalazi u blizini Hikaduve. Susret sa ovim lepim stvorenjima će vas veoma oraspoložiti. U povratku ćemo imati priliku da vidimo ogroman spomenik koji su Japanci podigli na mestu gde je cunami pre par godina prevrnuo voz u kome se nalazilo preko 300 ljudi. Noćenje.

Dan 12: Fakultativni odlazak  na vožnju katamaranima po zelenoj laguni. Divićete se prirodi ovog mesta. Potom ćemo posetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo sa jezera i u kome se nalazi ogromna statua Bude (jedna od najvećih na Šri Lanki). Povratak u Hikaduvu. Noćenje.

Dan 13: Dan rezervisan za obliazak prelepih plaža na južnoj i jugozapadnoj obali. Vozimo se lokalnim autobusima i odmor pravimo na egzotičnim pustim plažama Indijskog okeana. Slobodno vreme za kupanje i uživanje. Posećujemo Mirisa plažu, koja važi za najlepšu plažu na Šri Lanki i grad Gale, holandsku koloniju koju krasi holandska arhitektura koju krasi pregršt malih umetničkih galerija i mirnih kafea. Večernji povratak u Hikaduvu. Noćenje.

Dan 14-15: Slobodni dani u Hikaduvi. 2 noćenja.

Dan 16: Slobodno vreme do polaska za Kolombo. Transfer do aerodroma.

Dan 17: Let za Beograd posle ponoći po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

 

Polasci:     17.11.2016, 08.12.2016, 04.01.2017, 20.01.2017, 04.02.2017, 20.07.2017, 10.08.2017

Cena uključuje

  • Avio kartu na relaciji Beograd – Kolombo - Beograd sa svim taksama
  • Smeštaj u gesthausima prema planu i programu puta (1/2 sobe)
  • Sve transfere prema planu i programu puta
  •  Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Vizu za Šri Lanku (35 usd u dinarskoj protivvrednosti)
  • Fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete i kulturno istorijske spomenike
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji nakasnije do 5 dana pred put)
  • Individualne troškove za vreme putovanja

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions