Južna Koreja - Seul i Jeju ostrvo

Odštampaj stranu

13 dana, avion+takse+smeštaj+transferi+vodič

Period putovanja: 26.06.-08.07.2017.

Avanturu počinjemo u Seulu, drugom najvećem megalopolisu na Svetu koji je pre šezdeset i pet godina ležao u ruševinama korejskog rata a danas je glavni svedok transformacije o kojoj je moguće samo snevati. Brzom reizgradnjom i modernizacijom Seul je postao glavno ekonomsko središte zemlje, čudo koje se svakim danom sve više izgrađuje i diktira svetski proces modernizacije i urbanizacije. Seul se nalazi na reci Han i ima istoriju dugu preko dve hiljade godina. Osnivanje grada vezuje se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Regija glavnog grada ima pet lokaliteta koja se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Obilazimo turističke delove Seula i šoping zonu, Mjongdong, Insadong, tradicionalni deo Bokčon kao i biznis distrikt Gangam.

Jeju ostrvo – korejski ‘’Havaji’’. Ostrvo vulkanskog porekla koje dominira južno-korejskim poluostrvom. Obilazimo Seongsan Ilchulbong – vulkasku kupu gde ćemo čekati veličanstveni izlazak Sunca. Fakultativni izlet za Hahjo Soesogak plažu gde ćemo se kratko provozati čamcem po malom zalivu i uživati u prelepoj prirodi, potom videti Jeongbang vodopade, jedine vodopade u Aziji koji padaju direktno u more! Avanturu nastavljamo u nacionalnom parku Halasan, koji uostalom predstavlja i najvišu planinu Koreje visoke 1950 m. Idemo na 6-8 časovni uspon do vrha planine i divimo se prirodi koja nas okružuje. Uživamo u biseru Azije, obilazimo muzej trik umetnosti i Hjeopjae plažu, po mnogima najlepšoj plaži na ostrvu.

 

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Program putovanja

1.dan (26.06.2017.): Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnim krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let iz Beograda sa presedanjem.

2.dan (27.06.2017.):  Dolazak u Seul (Seoul), glavni grad Južne Koreje. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (28.06.2017.):  Fakultativni obilazak Seula – drugog najvećeg megalopolisa na svetu sa preko 25 miliona stanovnika. Seul se nalazi na reci Han i ima istoriju dugu preko dve hiljade godina. Osnivanje grada vezuje se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Centralno deo grada ima pet lokaliteta koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine: Čangdeok palatu, Haseong tvrđavu, Džongmio hram, Namasanseong i Grobnice Joseon dinastije. Fakultativni izlet: Seulski toranj i Banpo most koji predstavlja svojevrsnu fontanu preko reke Han. Noćenje.

4.dan (29.06.2017.):  Fakultativni izlet u takozvani DMZ – demilitarizovanu zonu koja predstavlja „ničiju zemlju” između Severne i Južne Koreje koja je oformljena nakon završetka rata. Postoji četiri tunela koji povezuju ove dve zemlje, a pretpostavlja se da ih ima i više, prema nekim izvorima ima ih preko 20. Na turi ćemo posetiti treći tunel u Panmunjobu, kao i zgrade vojske Južne Koreje, Ujedinjenih Nacija i Sjedinjenih Američkih država. Povratak u Seul. Noćenje.

5.dan (30.06.2017.): Fakultativni obilazak turističkih delova Seula i šoping zona, Mjongdonga, Insadonga, zatim tradicionalnog dela Bokčona, biznis distrikta Gangama... Povratak u smeštaj. Noćenje.

6.dan (01.07.2017.): Transfer do aerodroma i let za Jeju Island. Slećemo pravo u raj, na “korejske Havaje” kako nazivaju ova ostrva zbog svog vulkanskog porekla. Transfer do hotela i slobodno vreme za odmor. Noćenje.

7.dan (02.07.2017.): Fakultativni ranojutarnji izlet do Seongsan Ilchulbong-a, vulkanske kupe gde ćemo čekati veličanstveni izlazak Sunca. U povratku idemo u obilazak pećine koja je nastala erupcijom vulkana i gde su pod i zidovi od lave. Posle podne je rezervisano za kupanje na jednoj od najlepših plaža, Gimnjeong. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan (03.07.2017.):  Fakultativni izlet na jug ostrva do Narodnog tradicionalnog muzeja gde ćemo upoznati istoriju i arhitekturu Koreje. Nastavljamo obilazak do Hahjo Soesogak plaže gde ćemo se kratko provozati čamcem po malom zalivu i uživati u prelepoj prirodi. Zatim idemo do Jeongbang vodopada, jedinih vodopada u Aziji koji padaju direktno u more. Takođe ćemo imati priliku da obiđemo do Čeonjinjeon vodopada okruženih prelepom prirodom. Za kraj dana idemo do vidikovca gde možemo da uživamo u pogledu na Oedoldže stenu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9.dan (04.07.2017.): Slobodan dan za kupanje i odmor. Noćenje.

10.dan (05.07.2017.): Fakultativni izlet do Nacionalnog parka Halasan, najviše planine Koreje visoke 1950 m. Idemo na hajking i imamo 6-8 časovni uspon do vrha planine. Uživaćemo u prirodi i svežem vazduhu. Silazak sa vrha i povratak u hostel. Noćenje.

11.dan (06.07.2017.): Fakultativni izlet do Muzeja trik umetnosti pa celodnevni boravak na Hjeopjae plaži, po mnogima, najlepšoj plaži na ostrvu. Povratak u smeštaj.  Noćenje.

12.dan (07.07.2017.): Napuštanje smeštaja u jutarnjim časovima. Transfer do aerodroma u večernjim satima i let za Seul. Čekanje do leta za Beograd i let za Beograd sa presedanjem. 

13.dan (08.07.2017.): Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena uključuje

  • Avio kartu Beograd– Seul - Beograd sa svim taksama
  • Avio kartu Seul – Jeju Island – Seul sa svim taksama
  • Noćenja u guesthousevima i hostelima po planu i programu puta
  • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Troškove vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions