Japan - Tokio, Kjoto

Odštampaj stranu

12/13 dana – avion, takse, smeštaj, transferi

Polasci: 31.03.2017, 24.04.2017.

Vodimo vas u Japan, ostrvsku zemlju istočne Azije koja predstavlja izolovan svet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao retko gde na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektovao samo na arhitekturu i umetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći deo teritorije države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko sto aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 ostrva. Japanski arhipelag sadrži 6,852 ostrva od kojih su najveća  Honšu, Hokaido i Kjušuu i Šikoku.

Tokio je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis oblast je najveća aglomeracija na svetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 miliona ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad poseti preko 5 miliona stranih turista.

Tokio ima najveću riblju pijacu na svetu. Tsukiji pijaca nalazi se u centru Tokija na kojoj se svakodnevno trguje sa 2,000 tona ribe. Lubenica spada u najskuplje voće u Japanu. Poklanjanje voća je čest običaj u Japanu. Najcenjenije su saavršeno okrugle lubenice koje dostižu cenu od 34,650 jena, tj 419 dolara. Jela od mesa najčešće podrazumevaju konjsko meso. Zbog visokog nivoa proteina i malo masnoća, konjsko meso se često može naći na japanskoj trpezi. Najčešće se konzumira sirovo, kao u jelu Basashi, sa đumbirom i belim lukom.

Muzej savremene umetnosti Mori jedan je od najpopularnijih institucija u Tokiju. Smešten je u tokijskoj trendi četvrti Roppongi na 52. spratu oblakodera koji je sagradioMinoru Mori. Ovaj muzej ne poseduje stalnu postavku i neretko daje šansu mladim umetnicima da izlažu uz velikane poput Ai Weiweia Tokujin Yoshioka ili Billa Viola. Muzej Mori može biti odlična polazna tačka za obilazak živahnog, modernog Tokija.

Kjoto je bio prestonica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u centralnom delu ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine. Carska palata u Kjotu je stara rezidencija careva koji su ovde boravili do 1869. godine. Restauracija je započeta 1877, a danas je ovo mesto jedan od simbola carskog Japana i samog Kjota. Fudži je najviša planina Japana sa visinom od 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam Fudži je poslednju erupciju imao 1707. godine.Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetilišta na samoj planini. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije.

 

Program putovanja

13 dana, avionom

31.03.2017-12.04.2017

1.dan (31.03): Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnom krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let u 12:20h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Tokio.

2.dan (01.04): Let iz Dohe u 02:25h. Dolazak u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu, transfer metroom do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (02.04): Krećemo u obilazak prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Zatim šetnju nastavljamo do Tokyo Towera – tornja visokog 332 metra, a  koji je inspirisan Ajfelovim tornjem. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dela grada koji se zove Ašakuša gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Fakultativna vožnja po Sumida reci. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja nežno roze boje, gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Noćenje.

4.dan (03.04): Nastavak razgledanja Tokia, slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan (04.04): Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno- istorijskih sadržaja tako i prirodnih lepota. Ovde se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najlepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo videti brojne pagode kao i “tajni most” preko reke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram kao i nacionalni park Niko, jedan od najlepših u Japanu poznat po brojnim kanjonima i vodopadima. Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (05.04): Fakultativni obilazak Nacionalnog parka Fudži – Hakone. Moguće je popeti se do pete stanice planine Fudži (ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi) odakle je vidikovac nešto što će vas sigurno ostaviti bez daha. Posetićemo još i dolinu Owkudani (u prevodu - dolina velike vode koja ključa), epicentar vulkanskih aktivnosti i tu se nalazi mnogo izvora kipuće vode. Poći ćemo na kraju na krstarenje brodom po jezeru Aši, na čijoj se površini ocrtavaju konture planine Fudži.  Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

7.dan (06.04): Polazak za Kjoto u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Kjoto smeštaj u hostel i razgledanje. Celodnevni obilazak ovog izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, hrama Sanjusangen-do, hrama Heian, građenog 1895. god. u čast 1100-godišnjice Kjota, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka i spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Vožnja metroom do hotela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kjotu, tradicionalnom japanskom mestu gde dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gde rade gejše. Tu je i sniman film „Memoari jedne gejše“. Noćenje.

8.dan (07.04):  Fakultativni izlet za Osaku. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Povratak za Kjoto. Noćenje.

9.dan (08.04): Fakultativni odlazak u Naru. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8.veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova), svetilišta Kasuga, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka i Parka jelena. Povratak u Kjoto. Noćenje

10.dan (09.04): Fakultativni celodnevni izlet do Hirošime, koja se nalazi na 300km od Kjota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Povratak u Kjoto u kasnim večernjim satima. Noćenje.

11.dan (10.04): Napuštanje smeštaja u jutarnjim časovima. Slobodno vreme u Kjotu do polaska za Tokio.  Dolazak u Tokio. Noćenje.

12.dan (11.04): Napuštanje smeštaja u prepodnevnim satima, i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let iz Tokija u 22:20h za Dohu.

13.dan (12.04): Dolazak u Dohu u 04:05h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Beograd. Let iz Dohe u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:20h. Kraj putovanja.

 

12 dana, avionom

24.04.2017-05.05.2017.

1.dan (24.04): Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnom krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let u 12:20h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Tokio.

2.dan (25.04): Let iz Dohe u 02:25h. Dolazak u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu, transfer metroom do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (26.04): Krećemo u obilazak prestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palatu, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Zatim šetnju nastavljamo do Tokyo Towera – tornja visokog 332 metra, a  koji je inspirisan Ajfelovim tornjem. Obilazak velikog svetilišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dela grada koji se zove Ašakuša gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Tu razgledamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Fakultativna vožnja po Sumida reci. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja nežno roze boje, gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Noćenje.

4.dan (27.04): Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vozom. Grad je riznica kako kulturno- istorijskih sadržaja tako i prirodnih lepota. Ovde se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najlepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije sa umetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo videti brojne pagode kao i “tajni most” preko reke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram kao i nacionalni park Niko, jedan od najlepših u Japanu poznat po brojnim kanjonima i vodopadima. Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (28.04): Fakultativni obilazak Nacionalnog parka Fudži – Hakone. Moguće je popeti se do pete stanice planine Fudži (ukoliko dozvoljavaju vremenski uslovi) odakle je vidikovac nešto što će vas sigurno ostaviti bez daha. Posetićemo još i dolinu Owkudani (u prevodu - dolina velike vode koja ključa), epicentar vulkanskih aktivnosti i tu se nalazi mnogo izvora kipuće vode. Poći ćemo na kraju na krstarenje brodom po jezeru Aši, na čijoj se površini ocrtavaju konture planine Fudži.  Povratak u Tokio u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (29.04): Polazak za Kjoto u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Kjoto smeštaj u hostel i razgledanje. Celodnevni obilazak ovog izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja deo svetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kiđomizu, zamka Niđo, hrama Sanjusangen-do, hrama Heian, građenog 1895. god. u čast 1100-godišnjice Kjota, kao i hrama Kinkakuju ili Zlatnog paviljona, sa baštom koja je klasični primer baštenske kulture iz 14. veka i spada među najpoznatije hramove u Kjotu. Vožnja metroom do hotela. Organizovani obilazak sa vodičem grupe šinto svetilišta Fushimi Inari Taisha. U popodnevnim satima idemo do okrugu Gion u Kjotu, tradicionalnom japanskom mestu gde dominiraju lokalni restorani, čajdžinice i gde rade gejše. Tu je i sniman film „Memoari jedne gejše“. Noćenje.

7.dan (30.04): Fakultativni izlet za Osaku. Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Povratak za Kjoto. Noćenje.

8.dan (01.05):  Fakultativni odlazak u Naru. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. Obilazak hrama Todaiđi iz 8.veka,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova), svetilišta Kasuga, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka i Parka jelena. Povratak u Kjoto. Noćenje

9.dan (02.05): Fakultativni celodnevni izlet do Hirošime, koja se nalazi na 300km od Kjota. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. avgust 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijađime i poseta crvenim Torii vratima u vodi na ovom ostrvu. Povratak u Kjoto u kasnim večernjim satima. Noćenje.

10.dan (03.05): Napuštanje smeštaja u jutarnjim časovima. Slobodno vreme u Kjotu do polaska za Tokio.  Dolazak u Tokio. Noćenje.

11.dan (04.05): Napuštanje smeštaja u prepodnevnim satima, i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let iz Tokija u 22:20h za Dohu.

12.dan (05.05): Dolazak u Dohu u 04:05h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Beograd. Let iz Dohe u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:20h. Kraj putovanja.

 

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena uključuje

  • Povratnu avio kartu Beograd-Tokio sa svim taksama
  • Noćenja u višekrevetnim sobama u hostelu po planu i programu puta
  • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Opcionu doplatu za dvokrevetnu sobu – 180 eur po osobi
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Troškove vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions