Indokina- Tajland, Kambodža, Malezija

Odštampaj stranu

 

Krećemo sa Tajlanda, odnosno iz glavnog grada kraljevine – Bangkoka koji će nas na najbolji način uvesti u svet Jugoistočne Azije. Obilazak hramova Wat Arun, Wat Po, Grand Palate, izlet u Kačanaburi i uživanje u noćnom provodu. Iz Bankoka letimo za Pnom Pen, glavni grad Kambodže, države toliko posebne da će Vam se slike ljudi ove magične zemlje zadržati u sećanju… Nakon obilaska Pnom Pena, idemo ka Siam Repu i veličanstvenom Angkor Vatu… Iz Kambodže dalje idemo u Maleziju, odnosno Kuala Lumpur, upoznajemo se sa gradom, obilazimo Batu pećine i kupamo se u vodopadima. Nakon ovog grada čeka nas odmor na predivnom Puketu. Tirkizno more, nestvarne plaže i uživanje… Tajland – Zemlja osmeha sa svim svojim znamenitostima koji će vas oduševiti! Kraljevske Palate, Zlatni Hram, Ležeći Buda, Most na reci Kvai, Kačanburi floating Market – ploveće pijace gde se celokupna trgovina organizuje na reci i kupoprodaja se vrši sa čamca na čamac, svetski poznati Hram Tigrova… Buran noćni život u prestonici Kraljevine Tajland je svakako nešto što će vas dugo držati pod utiskom.

Kambodža sa svojim nekomercijalizovanim gradovima i blagom carstva Kmera je posebna priča za svakog putnika. Fasinantno, čudesno, neopisivo… Reči su koji najveći broj turista izgovori približavajući se kamenom kompleksu religijskih objekata – Angkoru!

Angkor Vat, jedan od hramova, nazivaju “osmim svetskim čudom”. Na tom mestu se u vreme civilizacije Kmera prostirao najveći grad na svetu u kome je živelo oko 750.000 ljudi. Angkor je odražavao privrednu i vojnu dominaciju u regionu. Grad je imao oko 1000 svetilišta, a po zamisli graditelja trebalo je veličinom da parira egipatskim piramidama. Uz to vladari Kmera, kao i faraoni, smatrali su se božanskim vladarima.

Kuala Lumpur ili “nečisti grad” kako ga je nazvao Žan Kokto je moderan, automatizovan i čist. Soliteri, svetske banke, trgovački lanci. Petronas kule, šoping, Park ptica, Muzej leptira, Muzej islamske kulture i čuvena Batu cave – pećina u kojoj se nalazi hindu hram.

Puket, ranije poznat i kao Talang, najveće je tajlandsko ostrvo i istovremeno jedna od 14 provincija Južnog Tajlanda. Smešten je uz zapadnu obalu Tajlanda u Andamanskom moru koje je deo Indijskog okeana. Dva mosta na severnom kraju ostrva povezuju ga sa kopnom. Sa površinom od oko 576 km² nešto manji je od države Singapur. Poreklo imena Puket potiče od malajske reči bukit koja označava uzvišenje, a upravo je to prva asocijacija na ostrvo gledajući iz daljine. U drevnim tajlandskim spisima ime ostrva je kovanica od tajlandskih reči phu (planina) i ket (biser).  Posećujemo Džejms Bond ostrvo, Maja zaliv i čuvena Pi Pi ostrva…

Program putovanja

1.dan: Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda do Kuala Lumpura sa presedanjem.

2.dan: Dolazak u Kuala Lumpur. Transfer do hotela i slobodno vreme za obilazak kineske četvrti i čuvenih kula Petronas Tower, najviših zgrada bliznakinja na svetu. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli, do metropole nezamislivih razmera. Grad u kome se podjednako mešaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodno veče za istraživanje noćnih marketa i neverovatnih restorana u kojima se mešaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja. Noćenje.

3.dan: Doručak. Fakultativni obilazak grada. Batu Cave - pećina u kojoj se nalazi hindu hram, Nacionalni trg, Spomenik nezavisnosti, Kraljevska palata, Nacionalna dzamija... Noćenje.

4.dan: Doručak. Fakultativni izlet do Kučing vodopada ili fakultativno razgledanje čuvenih vrtova sa jezerima i Parka ptica, koji gosti preko 160 različitih vrsta ptica najčešće egzotičnih i nama stranih, Muzej leptira u kome u zatvorenim prostorima lete leptiri koji ponekad svojom veličinom podsećaju na džinovske reptile, obilazak akvarijuma, Muzeja islamske kulture.  Noćenje.

5.dan: Doručak. Let od Kuala Lumpura do Siam Repa, bivšeg francuskog kolonijalnog grada, koji je zadnjih godina postao bekpekerski centar Azije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6.dan: Doručak. Idemo u fakultativni obilazak Angkora (Angkor Wat), najvećeg kompleksa hramova na svetu, koji broji preko 1000 religijskih objekata od hramova, molitvenika, skulptura. Čuveni kompleks hramova je u preindustrijskoj eri bio najveći grad na svetu na preko 3000m2. Sam hram Angkor Wat je najveći hram i religijski objekat. Slobodno vreme u Siam Repu, francuskom kolonijalnom gradu koji je od momenta otkrivanja Angkor Wat kopleksa postao jedno od najinteresantnijih mesta na planeti zemlji. Okružuje ga gusta i prelepa džungla. Noćni provod u klubovima i barovima. Noćenje.

7.dan: Ustajemo ujutru rano, kako bi stigli da vidimo izlazak sunca iznad Angkora. Prizor koji će vas raspametiti u potpunosti. Vraćamo se u hotel na doručak, posle čega nastavljamo fakultativno razgledanje ovog neverovatnog kompleksa hramova. Noćenje.

8.dan: Doručak. Fakultativni obilazak Kapong Klang, poplavljene džungle i “oblakodera” bambusovih kućica. Povratak u hotel. Noćenje. 

9.dan: Doručak. Vožnja busom do Pnom Pena, glavnog grada Kambodže. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan: Posle doručka, fakultativno razgledanje ovog još uvek nerazvijenog i originalanog grada, koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, prodavnice na ulici, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim modernizovanim metropolama Azije. Fakultativni obilazak Kraljevske palate i srebrne pagode koja je pokrivena sa preko 5000 srebrnih pločica. Fakultativni odlazak do Killing fields-a. Uveče idemo u neki lokalni bar. Noćenje.

11.dan: Doručak. Let za Puket, jedno od najlepših ostrva Tajlanda. Transfer do smeštaja. Noćenje.

12-14.dan: Phuket, najveće i najpoznatije tajlandsko ostrvo. Smešteni smo na plaži Patong. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje! Fakultativni izleti – ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), ostrvo na kome je sniman film ''Plaža'', egzotični prizori koji ostaju u sećanju ceo život. Džejms Bond ostrvo (James Bond island), ostrvo koje je deo arhipelaga manjih krečnjačkih ostrva, stena koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. (4 noćenja)

15.dan: Doručak. Slobodno prepodne na Puketu. Uveče let za Bangkok. Transfer do smeštaja. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Grad nalik Njujorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Noćenje.

16.dan: Posle doručka krećemo fakultativno razlgedanje grada... Kraljevska Palata, Smaragdni Buda, Hram Zore (Wat Arun), Ležeći Buda (Wat Pho), Jim Thopmson's house, vožnja kanalima, noćni život u Bangkoku. Noćenje.

17.dan: Doručak. Dan za fakultativni obilazak u oblast Kačanaburi - plutajuća pijaca, zaštitni znak Tajlanda, most na reci Kvai i hram tigrova. Povratak u Bangkok. Noćenje.

18.dan: Slobodan dan u Bangkoku za kupovinu suvenira i istraživanje... Noćenje.

19.dan: Doručak. Napuštamo sobe u prepodnevnim satima. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presedanjem.

20.dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polazak:  02.12.2016.

Cena uključuje

  • Avio karte Beograd – Kuala Lumpur – Siam Rep, Pnom Pen – Puket – Bangkok - Beograd sa svim taksama
  • Sve transfere prema planu i programu puta
  • Noćenja sa doručkom prema planu i programu puta u hotelima 3*-4* (1/2 sobe)
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Vizu za Kambodžu (30-35 usd)
  • Vizu za Tajland sa jednim ulaskom (60 eur)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions