Filipini i Hong Kong

Odštampaj stranu

Hong Kong grad u jugoistočnoj Kini, koji se prostire na izuzetno velikoj površini na od 1104km2. Fizionomija prostora na kojoj se nalazi veoma je neobična, a čine je Nove teritorije, poluostrvo Kovlun, ostrvo Lantau i još 260 manjih ostrva. Hong Kong je grad-država i poseban je deo Narodne Republike Kine koji ima vrlo visok stepen autonomije, u svim oblastima života. Ima svoju valutu, svoje zakone i običaje. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svetu sa 6500 stanovnika po kvadratnom kilometru. To je uslovilo vertikalnu arhitekturu sa mnogo oblakodera. Grad izuzetno funkcioniše zahvaljujući odlično o rganizovanom gradskom prevozu.

Ime grada Hong Kong u prevodu znači mirisna luka, a dobio ga je po mirisu tamjana koji se proizvodi u okolini. Grad predstavlja savremeni finansijski i trgovinski centar koji krase stakleni neboderi, ali i tradicija i kultura skrivena u prelepim budističkim hramovima. Grad pun kontrasta, neverovatnih panorama, odličnog noćnog provoda i izuzetno druželjubivih stanovnika. Užurbani tempo velikog grada koji nas drži euforičnim sve do sledeće destinacije koja nam sledi.

More najlepše tirkizne boje prepun šarenih ribica zapljuskuje njegove obale, koje krase plaže sa najfinijim belim peskom. Tropska priroda, koralni sprudovi, skrivene pećine i naravno nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi. Uživaćete u njihovom društvu, sedeći u senci neke palme i posmatrajući okolinu. Zadiviće Vas njihova skromnost i jednostavnost. Izležavaćemo se na Beloj plaži, jednoj od zvanično najlepših plaža na svetu. Ko voli šoping tu je pijaca Talipapa, koja nudi najveći izbor suvenira, možda čak i na celim Filipinima. Suvenire uglavnom izrađuju lokalci i mogu se naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvive, torbe pletene od pruća živih boja, pamučne haljine i majice, magneti, drveni predmeti… Najinteresantniji deo je svakako onaj sa morskim plodovima. Prodaje se i kupuje sve što živi u moru oko Borakaja: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, peraja, sipe, i sve odmah može i da se proba po vrlo pristupačnim cenama. Dani rezervisani za u uživanje…

Program putovanja

1.dan: Okupljanje na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata pre leta. Priče o egzotičnom krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let za Hong Kong sa presedanjem.

2.dan: Dolazak u Hong Kong, transfer do smeštaja. Hong Kong grad čije ime u prevodu znači mirisna luka. Savremeni finansijski i trgovinski centar koji krase stakleni neboderi, ali i tradicija i kultura skrivena u prelepim budističkim hramovima. Noćenje.

3.dan: Fakultativni obilazak grada: Kozvej bej (Causeway bay) oblakoderi na sve strane, uzavrla ulična atmosfera, zatim se  penjemo na Victoria peack sa kog se pruža fenomenalan poged na luku i grad. Obilazimo neki od prelepo negovanih parkova u kojima se opuštamo i uživamo u prirodi. Predveče idemo na Cim Ša Cui šetalište (Tsim Sha Tsui) odakle ćemo posmatrati čuvenu Simfoniju svetlosti. Posle toga slobodno vreme i mogućnost odlaska u Lan Kvai Fong (Lan Kwai Fong) deo grada koji je poznat po noćnom životu. Noćenje.

4.dan: Još jedan dan za fakultativno razgledanje grada. Istražujemo Lantau ostrvo do kojeg odlazimo metroom, obilazak Po Lin manastira gde možemo da probamo vegetarijanske specijalitete. Zatim obilazimo Tian Tan Buddhu, 34 metra visoku bronzanu statuu Bude. Slobodno vreme za uživanje. Povratak sa Lanatau ostrva je poseban doživljaj, pošto se vozimo žičarom sa koje se pruža nestvaran pogled. Zatim sledi odlazak u poznatu pešačku zonu Templ, koja živi i noću sa tezgama prepunim šarene robe na kojima možete naći bukvalno sve. Odlična hrana na uličnim tezgama, kao i u elegantnim restoranima azijske kuhinje. Noćenje.

5.dan: Ujutru let Hong Kong - Manila. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za šetnju po modernom centaru grada Makati. Noćenje.

6.dan: Let iz Manile u Katiklan (Caticlan) i transfer do Borakaja (Boracay), našeg glavnog odredišta, ostrva koje se smatra jednim od najlepših na svetu! Transfer do smeštaja. Noćenje.

7-12. dan: Borakaj je maleno ostrvo svega 7km dugačko i 4km široko udaljeno 320km od Manile. More najlepše tirkizne boje prepun šarenih ribica zapljuskuje njegove obale, koje krase plaže sa najfinijim belim peskom. Tropska priroda, koralni sprudovi, skrivene pećine i naravno nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi. Uživaćete u njihovom društvu, sedeći u senci neke palme i posmatrajući okolinu. Zadiviće Vas njihova skromnost i jednostavnost. Izležavaćemo se na Beloj plaži, jednoj od zvanično najlepših plaža na svetu. Fakultativni izlet katamaranom oko ostrva, Ariel’s Point – najpoznatija dnevna aktivnost koja podrazumeva istraživanje 5 stena, ronjenje, upoznavanje sa podzemnim svetom. Mogućnost fakultativnog trekinga na planinu Luho, sa koje se pruža odličan pogled na celo ostrvo. Ko voli šoping tu je pijaca Talipapa, koja nudi najveći izbor suvenira, možda čak i na celim Filipinima. Suvenire uglevnom izrađuju lokalci i mogu se naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvive, torbe pletene od pruća živih boja, pamučne haljine i majice, magneti, drveni predmeti… Najinteresantniji deo je svakako onaj sa morskim plodovima. Prodaje se i kupuje sve što živi u moru oko Borakaja: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, peraja, sipe, i sve odmah može i da se proba po vrlo pristupačnim cenama. Mogućnost fakultativnog izleta na ostrvo Palavan, još jedan tropski raj na Filipinima. Dani rezervisani za u uživanje. 6 noćenja

13.dan: Transfer do Katiklana i let do Manile. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za kupovinu sitnice i pakovanje za povratak kući. Noćenje.

14.dan: Još malo vremena pred polazak na aerodrom. Transfer do aerodrom i let za Beograd, sa presedanjem.

15.dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polazak:  08.12.2016,  11.01.2017,  16.02.2017,  06.03.2017.

Cena uključuje

  • Povratnu avio kartu Beograd-Hong Kong/Manila-Beograd sa svim taksama
  • Avio karte Hong Kong-Manila i Manila-Katiklan-Manila sa svim taksama
  • Noćenja u gesthausima u  ½ sobama
  • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Vizu za Filipine (50eur)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Troškove vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions