Zanzibar 12 dana

Odštampaj stranu

 Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj indijskog okeana , Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Svahili jela i gostoljubivih ljudi.  Menjaju poglede na svet nezamislive različitosti afričkog tla: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva a izlaz na kilometarsko dugačke  plaže od najfinijeg belog peska, pogled u horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, često na udaru osvajača, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

Nasmejano pleme vodi vas na avanturu u mama Afriku – sa vrhova Kilimandžara, preko posete Masai plemenu i safariju u poznatim Nacionalnim parkovima, do Dar es Salama i magičnih plaža Zanzibara…

 

Program putovanja

Plan i program puta:

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda sa presedanjem.

2. dan: Dolazak na Zanzibar. Transfer do smeštaja i odmaranje u plavetnilu mora i istraživanju do popodnevnog ulaska u sobe. Noćenje.

3. dan: Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas deo Tanzanije, Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajudi na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Fakultativni izlet do Stountauna (Stone Town), čije ime na svahiliju znači „stari grad”, a koji je i centar trgovine začinima. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Posedujemo Palatu Čuda, Staru tvrđavu, Sultanovu tvrđavu koja je danas muzej. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan: Uživanje u belom pesku i tirkiznoj boji Indijskog okeana, ronjenje, meditacija, uveče otkrivamo afrički ritam, kulturu, uživamo u kulinarskim specijalitetima sa najpoznatijim svetskim začinima. Uživanje na ovom neverovatnom mestu. Noćenje.

5. dan: Slobodno vreme za uživanje i odmor. Noćenje.

6. dan: Dan za fakultativni izlet – Blue Safari – celodnevni izlet na najlepše plaže ostrva i ronjenje, igranje sa plimom i osekom, uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, vode... Povratak u smeštaj. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet do Prison Island-a, koji se nalazi severno do Sountauna, a dobio je ime po mestu gde su nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mesto gde demo uživati u ronjenju, kupanju i druženju sa džinovskim kornjačama koje se uprenete na ovo mesto u 19. veku, sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi demo imati prilike da ih hranimo i mazimo... Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan: Fakultativni izlet za Jozani Forest koji je nacionalni park i gde demo imati prilike da vidimo Kolumbus majmune. Nakon toga kredemo u potragu za delfinima. Dan ispunjen uživanjem. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9-10. dan: Dani ispunjeni masažama, poseti čuvenom The Rock-u, plivanjem, ronjenjem, uživanjem u prirodi, igri, druženju, sunčanju... Mogudnost fakultativnog odlaska na safari u kopneni deo Tanzanije... 2 noćenja.

11. dan: Pre podne napuštamo sobe i uživamo u predivnom pogledu i miru ovog ostrva do večernjeg polaska za aerodrom. Čekiranje na let sa presedanjem.

12. dan: Konekcija na let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polasci:  29.11.2016, 10.01.2016.

Cena uključuje

  •  Avio kartu na relaciji Beograd-Zanzibar-Beograd sa svim taksama
  •  9 nodenja sa doručkom u višekrevetnim sobama u guesthouse-u/hostelu na Zanzibaru
  •  Transfere između aerodroma i smeštaja
  •  Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena ne uključuje

  • Vizu za Tanzaniju (50 usd)
  • Doplatu za smeštaj u dvokrevetnim sobama tokom celog putovanja – 170 eur po osobi
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions