Carski gradovi Maroka

Odštampaj stranu

07.12.2016. – 14.12.2016.

8 dana / 7 noćenja

Kraljevina Maroko se nalazi u severozapadnoj Africi. Izlazi na Atlantski okean i Sredozemno more, a od Evrope je odvojena Gibraltarskim moreuzom. Graniči se na istoku s Alžirom i na severu sa španskim enklavama Plaza de soberanía. Na jugu je Sahara. Prvi zabeleženi stanovnici područja današnjeg Maroka bili su Berberi. Krajem 7. veka s istoka su stigli arapski osvajači i doneli islam. U 11. veku područje je postalo deo države Almoravida, a u 12. veku Almohada. Početkom 20. veka zemlja postaje Francuski protektorat, a severni deo pripada Španiji. Maroko je 1956. postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije sultan Mohammed proglasio se kraljem. Priroda Maroka se odlikuje planinama, prostranim plažama, pustinjama, oazama, vinogradima…Danas je na vlasti kralj Mohamed VI i vlada po ugledu na evropske monarhije. Carski gradovi Maroka (Marakeš, Fes, Meknes i Rabat) sa svojim medinama i isprepletanim sukovima predstavljaju najveće bogatstvo ove kraljevine.

Program putovanja:

1. dan: Beograd – Kazablanka Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Faros Tours-a. Predvidjeno poletanje za Frankfurt u 06:50. Sletanje u 08:55 po lokalnom vremenu. Poletanje za Kazablanku u 11:35. Sletanje na aerodrom Mohammed V u 14:05 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u Kazablanki. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

2. dan: Kazablanka – Rabat – Meknes Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom na panoramski obilazak Kazablanke – ekonomskog centra kraljevine Maroko: džamija Hasana II u rezidencijalnoj i najstarijoj oblasti grada – Anfa, trg Ujedinjenih Nacija, Kraljevska palata, oblast Houbous, šetalište i četvrt Ain Diab na šetalištu. Nastavak puta ka Rabatu. Po dolasku, panoramsko razgledanje administrativnog centra i glavnog grada kraljevstva: Kraljevska palata, mauzolej Mohameda V, kula Hasan. Slobodno vreme za ručak. Nastavak puta ka Meknesu. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: Meknes – Volubilis – Mulaj Idriz – Fes Doručak. Napuštanje hotela i obilazak Meknesa – “marokanskog Versaja”: Bab Mansour (najveća i najukrašenija gradska kapija), glavni gradski trg El Hedim, veliki rezervoar Souani, kraljevska palata Dar El Makhzen i Mauzolej Mulaj Ismaila, osnivača grada. Nastavak puta ka Fesu, obilazak ostataka rimskog grada Volubilisa i obilazak svetog grada Mulaj Idriz koji je dobio ime po osnivaču dinastije Idrizida.U gradu se nalazi i njegov mauzolej. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja za Fes. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: Fes Doručak. Dan posvećen obilasku Fesa, duhovne prestonice kraljevstva: srednjevekovna medina sa medresom Bu Inanija i Al Attarine fontanom. Slobodno vreme za ručak u restoranu unutar Medine. Nastavak obilaska: mauzolej Idriza II, sukovi stare medine prepune isprepletenih ulica i radionica gde se ručno izrađuju predmeti od kože, srebra, keramike.; džamija univerziteta Karaouin…Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

5. dan: Fes – Beni Melal – Marakeš Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Marakešu preko berberskih sela Imuzer, Kandar, Ifran, Azru, i Kenifra. Slobodno vreme za ručak u mestu Beni Melal. Nastavak puta . Dolazak u hotel u Marakešu. Večera. Noćenje.

6. dan: Marakeš Doručak. Dan za obilazak Marakeša – “Crvenog grada” i otvorenog muzeja koji je i danas najvažniji grad juga i predstavnik bogate istorije i kulture cele zemlje. Marakeš je drugi po veličini grad u Maroku i nalazi se u podnožju planinskog masiva Atlas. Osnovan je pod berberskom dinastijom Almoravida u XI veku.Obilazak uključuje posetu džamiji Kutubiji iz 12. veka koja je obeležje grada; nekropolis dinastije Sa’adi u oblasti Kasba; Melah – stara Jevrejska četvrt sa Dar Si Said muzejom smeštenim u zgradi koja dočarava tradicionalnu marokansku kuću; palata Bahija, rezidencija velikog vezira Ba Ahmad-a sa fascinantnim enterijerom i baštama. Poseta sukovima Medine (stari grad je deo Svetske kulturne baštine UNESCO) i velikom trgu Džema-el-Fna koji je srce grada sa svojim raznovrsnim trgovcima, akrobatama, krotiteljima zmija. Povratak u hotel u popodnevnim časovima i slobodno vreme do 20 h kada je planiran polazak ka restoranu u Aliju i uživanje u večernjem šou programu “Fantasia”. Pre nego što napustite Marakeš i Maroko morate bar jednom uživati u ovom programu- Fantasia je ratnička ceremonija koja prikazuje kontraste izmedju raznih plemena koja predstavljaju njihovi najbolji jahači. Tokom večere koja se, uglavnom sastoji iz Harire (ljuta paradajz čorba), Mechoui (tradicionalni roštilj) kuskusa, uživaćete u berberskom folkloru, žonglerima, trbušnim plesačicama- jedno tipično veče u romantičnom duhu arapskih noći sa pesmom i igrom. Povratak u hotel oko 23 h. Noćenje.

7. dan : Marakeš / Kazablanka Doručak. slobodno vreme za razgledanje grada i kupovinu suvenira kao i za fakultativne izlete. Večera. Noćenje. 8. dan (subota, 12.03.): Kazablanka / Aerodrom Mohammed V Doručak. Napuštanje hotela i polazak za aerodrom u Kazablanki. Poletanje aviona za Frankfurt u 15:00 po lokalnom vremenu. Dolazak u Frankfurt u 19:45 radi konekcije za Beograd. Poletanje u 21:45. Predviđen dolazak u Beograd u 23:30.

***KRAJ PROGRAMA***

Program putovanja

Opisi hotela u ponudi:

KAZABLANKA:

Hotel Prince de Paris 4* - Idealno lociran u srcu Kazablanke, blizu poslovne oblasti, stare medine i džamije Hasana II. Hotel raspolaže sa 88 soba i apartmana opremljenih klima uređajem, kupatilom sa kadom i fenom, telefonom, mini barom (uz doplatu), sefom, internet konekcijom (uz doplatu). U okviru hotela se nalazi internacionalni restoran, bar, noćni klub, SPA centar. 4*

Hotel Diwan 3* - nalazi se u centru grada, na samo 5 minta od železničke stanice i 1,5 km od džamije Hasan II. Bab Marakeš sukovi udaljeni su 15tak minuta šetnje, a Stara Medina oko 500 metara. Sobe u hotelu su modern opremljene i klimatizovane, sa balkonom. Svaka soba sadrži SAT TV, kao i opremu za kupatilo. Gosti hotela mogu se opustiti u hotelskom spa centru ili fitness centru, kao i u Emerald restoranu, koji nudi veliki izbor internacionalnih jela, po principu švedskog stola ili a la carte. Dostupan je besplatan internet.

MEKNES:

Hotel Rif 4* - nalazi se u centru grada Meknes, nekoliko kilometara od rimskog grada Volubilis i svetog grada Moulay Idriss. Bujno zelenilo okružuje hotel i omogućava opuštanje u svežini baste. Restoran ima pogled na bazen i tokom večeri uživo muziku. Naš šef priprema internacionalna i marokanska jela. Restoran je uređen u marokanskom stilu sa odvojenim delom za grupe i individalne turiste. Hotel Rifsadrži 110 smeštajnih jedinica, koje su renovirane I uređene u tradicionalnom stilu. Postoji nekoliko vrsta soba. Sve sobe sadrže klima uređaj, SAT TV, mini bar, telefon i internet.

Hotel Akouas 3* - Hotel se nalazi u gradu Meknesu, na 62 km od planine Ifran. Hotel ima u ponudi unutrašnji bazen, recepciju koja radi 24 sata, kao i besplatan internet u svim javnim prostorijama. Smeštajne jedinice u hotelu Akuas imaju TV, klima uređaj i radni sto. Kupatila su opremljena tuševima. Gosti mogu uživati u lokalnim specijalitetima u hotelskom restoranu, kao i u velikom izboru pića u hotelskom baru

FES:

Hotel Volubilis 4* - Ovaj hotel sa 4* nalazi se u centru grada Fesa, na oko 2 m od železničke stanice. Hotel je udaljen oko 6 km od univerziteta i džamije Al Karuan i oko 4 km od medrese Bou Inania. Spoljni bazen okružen je uređenim vrtovima i terasom za sunčanje, sa ležaljkama i suncobranima. Sve klimatizovane sobe I apartmani opremljene su TVom, garderoberima, radnim stolom i kupatilom, sa kadom i fenom za kosu. Tradicionalni marokanski specijaliteti i pića služe se u hotelskom restoranu i baru. Doručak se služi po principu švedskog stola.

Hotel Mounia 3* - Hotel se nalazi u delu grada Ville Nouvelle. Dar Batha palata udaljena je oko 10 minuta vožnje. Ovaj klimativozani hotel uređen je u tradicionalnom marokanskom stilu sa pločicama i starim duborezima. Gostinjske sobe su uređene jednostavno i sadrže SAT TV, kupatilo sa kadom. Hotel ima restoran i spa centar. Doručak se služi svakog jutra I obično su to tradicionalna jela Maroka. U engleskom baru gosti mogu popiti piće. Dostupan je internet koji se dodatno plaća.

MARAKEŠ:

Hotel Kasbah Zalagh 4* - Ovaj hotel je odličan izbor za one putnike koji vole toplo vreme, opuštanje i sunce. Hotel u ponudi ima spoljni bazen, fitnes salu i besplatan autobuski prevoz do Jamaa El Fna trga. Nalazi se pored Agdal baste, u južnom delu Marakeša. Klimatizovane sobe ovog hotela sa 4* uređene su moderno. Prostrane sobe imaju veliki balkon/ terasu sa pogledom na planine Atlas. Sve sobe imaju minibar i lcd TV. Zalagh Kasbah Hotel & Spa sadrži restoran koji služi internacionalna jela i laganu užinu. Od dodatnih usluga tu je spa centar sa parnim kupatilom.

Hotel Oudaya 3* - Hotel Oudaya j odličan izbor za putnike koji su zainteresovani za noćni život, razledanja i obilaske. Hotel se nalazi u Marakešu, delu grada pod imenom Gueliz. Udaljen je 450 m od Bulevara Mohammed VI i 15 minuta šetnje od Mažorele baste. Pored bazena, hotel ima bar pored bazena i saunu. Smeštajne jedinice imaju balkon/ terasu, sat TV i telephone. Svka soba ima kupatilo sa tušem ili kadom i fenom za kosu. Pored doručka, gosti mogu uživati u ostalim obrocima u restoranu sa terasom i pogledom na bazen. Na raspolaganju je i spa centar hotela, sa brojim uslugama masaža i tretmana, kao I bar u marokanskom stilu sa besplatnim internetom.

Cena uključuje

• Avio prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Kazablanka – Frankfurt – Beograd 
• Prevoz prtljaga 23 kg po osobi
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
• 7 noćenja u standardnim dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona . Smeštaj u hotelima 3* i  4*  (lokalne kategorizacije) prema programu putovanja.
• Turističke takse
• Svi pomenuti obilasci i ulaznice za pomenute lokalitete
• Svi transferi (adekvatnim vozilima u zavisnosti od broja putnika)
• Usluge stručnog vodiča na engleskom jeziku prilikom obilazaka navedenih u programu.

Cena ne uključuje

• Sve avio takse (trenutno iznose 135 € po osobi i plaćaju se uz aranžman).
• Marokanska viza (oko 20 € po pasošu)
• Deca do 2 godine plaćaju samo aerodromsku taksu 50 €, nemaju svoje sedište u avionu i autobusu      kao ni ležaj u hotelu.
• Fakultativni izleti i posete
• Pića uz obroke
• Ručak i ostali opcioni obroci tokom boravka u Maroku
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi i posebne usluge
• Prekomerna kilaža prtljaga

Pronađite nas

Telefon: 011 32 35 505

Fax: 011 33 42 936

Email: office@farostours.rs

PUTUJTE SA NAMA!

Posetite nas

Dečanska 4, 11000 Beograd, Srbija

Mapa

Prijavite se odmah i otkrijte fantastične ponude i uštede!

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja od nas, u vezi sa specijalnim ponudama, akcijama i sl., prijavite se na našu listu

Ovaj sajt je informativnog karaktera. Iako se trudimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost odstupanja od važećih informacija.
Molimo Vas da sve informacije proverite i potvrdite direktno u agenciji, putem telefona ili e-mail-a. Hvala Vam na ukazanom poverenju i razumevanju!

© 2018. Sva prava zadržana Faros Tours. Razvoj brenda i softverska rešenja: GSM Solutions